ΤΟ BANNER ΜΑΣ

image

Όροι

Κάθε συγγραφέας του ιστολογίου, εκφράζει τον εαυτό του και τις προσωπικές του απόψεις και μόνο..
κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν πολιτικούς, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις..

ακόμη προσέχετε πάντα, να αφήνετε την προηγούμενη ανάρτηση τουλάχιστον μία ημέρα ώστε να δίνεται η δυνατότητα ο κόπος του άλλου να βρίσκει ανταπόκριση στους αναγνώστες..

κείμενα απο άλλα sites, forums, blogs,οφείλουν να αναφέρουν την πηγή..

υγ: κρατάτε τον χώρο καθαρό :-)

σας ευχαριστούμε..
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Το πιθάρι της Πανδώρας

Αναρτήθηκε από Idea Studio On 10:08 μ.μ.

Η Πανδώρα ήταν η πρώτη γυναίκα στη γη, σύμφωνα με τη μυθολογία. Την έστειλαν οι θεοί από τον Όλυμπο με την προίκα της σ’ ένα πιθάρι, το οποίο δεν έπρεπε να ανοιχτεί. Την παντρεύτηκε ο Επιμηθέας, ο επιπόλαιος αδελφός του Προμηθέα, του τιτάνα που «πρόδωσε» τους θεούς, δίνοντας τη φωτιά στους ανθρώπους.
Και ο μεν Προμηθέας καρφώθηκε στον Καύκασο, όπου ένας αετός του έτρωγε το συκώτι, ο δε Επιμηθέας το ’ριξε έξω, γλεντώντας στα διάφορα πανηγύρια, τσιμπολογώντας σαν τον αετό και πίνοντας σαν τους θεούς που τον κοίταζαν απ’ τον Όλυμπο με μισό μάτι. Όταν όμως τέλειωσαν τα πανηγύρια, μαθημένος αλλιώς ο περίφημος Επιμηθέας, σκέφτηκε πόσο ανόητος θα ήταν να το ρίξει στη δουλειά σαν τους δούλους, αντί ν’ ανοίξει το πιθάρι της Πανδώρας και να δει επιτέλους τι θα κάνει με την προίκα της γυναίκας του.
Τράβηξε λοιπόν το καπάκι κι από μέσα ξεχύθηκαν όλα τα κακά των θεών: διαφθορά, Βατοπέδιο, Σήμενς, μίζες, τοξικά ομόλογα, κουμπάροι, μαϊμούδες ανάπηροι, πρόωρες συντάξεις, βολέματα, καταχρήσεις, stage, νταβατζήδες, απάτες, εμπόριο όπλων, χρηματιστήριο, spreads, δάνεια, φτώχεια, περικοπές, ΔΝΤ, μέχρι που τρομαγμένος έβαλε το καπάκι ξανά.
Η Πανδώρα στο μεταξύ έχυνε μαύρο δάκρυ, βλέποντας όλη της την προίκα να εξανεμίζεται σε λίγα λεπτά.
Αλλά κι ο Επιμηθέας ήταν απαρηγόρητος. «Αυτή δεν είναι προίκα», είπε στη γυναίκα του. «Είναι η μάστιγα των θεών!»
«Εσύ την άνοιξες» του απάντησε θυμωμένη εκείνη. «Η αξία της προίκας ήταν ότι όλα αυτά ήταν κλειδωμένα εκεί. Εσύ έτρωγες κι έπινες στα πανηγύρια κι ήθελες, αντί να πιάσεις δουλειά, να τα φας κι αυτά».
«Μην κάνεις έτσι», απάντησε ο Επιμηθέας. «Θα κάνω μια προσπάθεια να τα συμμαζέψω. Σε τρία χρόνια θα έχω γεμίσει το πιθάρι ξανά, θα κολλήσω το καπάκι και θα βάλω από πάνω μια πέτρα, ώστε να μην το ξανανοίξει κανείς»
«Δεν πιάνεις καλύτερα το σκαλιστήρι, να φυτέψουμε τίποτα στον κήπο…», είπε με απογοήτευση η Πανδώρα. «Τουλάχιστον, μας έμεινε το πιθάρι. Ας το κρατήσουμε κι ας το γεμίζουμε σιγά-σιγά με τίποτα χρήσιμο, να περάσουμε το χειμώνα».
Κι η αλήθεια είναι ότι, σύμφωνα με το μύθο, κάτι είχε μείνει μέσα στο πιθάρι. Δεν το λέω, όμως, μια κι είμαι σίγουρος ότι το ξέρετε…

2 Response to "Το πιθάρι της Πανδώρας"


  1. Idea Studio Said,

    Ναι και εμένα μου άρεσε!!
    Ήθελα πολύ να το μοιραστώ μαζί σας!

     

Followers

Ανθρωπινο Δυναμικο στο facebook